woensdag 1 augustus 2012

Campinggasten hebben meer behoefte aan vermaak dan gasten op bungalowpark

Afgelopen maand hield Animatiewerk.nl een groots onderzoek naar de wensen met betrekking tot animatie en entertainment onder vakantiegangers in Nederland. Daaruit blijkt onder andere dat campinggasten vaker meedoen aan activiteiten van een animatieteam én het leuker vinden dan gasten op een bungalowpark.

Campinggasten zijn actiever
Kinderen op een camping doen vaker mee aan activiteiten van het animatieteam dan op een bungalowpark. Op de camping is het percentage dat deelneemt aan de activiteiten maar liefst 81%. Op een bungalowpark is dit slechts 67%, een wezenlijk verschil.

Kinderen van verschillende leeftijden apart benaderen
Uit het onderzoek blijkt ook dat kinderen van verschillende leeftijden hele andere interesses hebben, ook op vakantie. Bij de kinderen van 4 t/m 7 jaar zijn vooral knutselen, meeleeftheater en minidisco populair. Kinderen van 8 t/m 10 jaar zijn vooral aanwezig bij bosspelen, shows & musical en sport & spel activiteiten.

Mascottes zijn hip
Alle leeftijdscategorieën vinden een mascotte erg leuk, maar hoe jonger de kinderen op de vakantieverblijven zijn, hoe leuker ze een mascotte vinden. Van de kinderen van 4 t/m 7 jaar vindt 85% een mascotte leuk. Van de kinderen van 8 t/m 10 jaar is dit 69%. Mascottes worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt als effectief marketingmiddel door campings en vakantieparken.

Over Animatiewerk.nl
Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Animatiewerk.nl om een beter beeld te krijgen van wat gasten leuk vinden op campings en bungalowparken in Nederland. Animatiewerk.nl verzorgt animatieteams op campings en vakantieparken in Nederland. Het bedrijf werkt graag volgens de ‘Pipi Langkous overtuiging’. Alle gewone dagen worden een feest en het bedrijf pakt alles nét iets anders aan. Animatiewerk.nl zet onder andere mascottes in op vakantieparken als effectief marketingmiddel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hieronder je reactie!