maandag 4 oktober 2010

Onderzoek naar animatie op vakantieparken uitgevoerd

In de zomer van 2010 voerde een student aan Hogeschool TIO een indicatief onderzoek uit namens Animatiewerk.nl. Het bedrijf wilde weten wat de wensen van vakantieparken zijn omtrent animatie en entertainment op het park. 75 Toonaangevende vakantieparken in Nederland werkten mee aan dit online onderzoek, een hoog aantal respondenten. Doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in de wensen van vakantieparken.

Inzet van een animatieteam
Uit het onderzoek bleek dat de grootste doelgroepen van de parken gezinnen en senioren zijn. Veel van de vakantieparken in Nederland hebben een duidelijke strategie richting gezinnen met kinderen. Dat is dus ook terug te vinden in de uitslag van dit onderzoek.De meeste respondenten hebben een animatieteam in dienst (96%). Meestal zijn dit twee entertainers, maar er zijn zelfs parken waar negen entertainers in het animatieteam werken. Uit het onderzoek blijkt dat de respondenten zich niet alleen meer op de zomervakantie richten. Ze zouden het liefst iedere schoolvakantie (maar ook met Pasen, Hemelvaart en andere lange weekenden) een animatieteam inzetten voor hun gasten.


De uitvoering van activiteiten
Opvallend is dat bij de meeste respondenten het animatieprogramma gemaakt wordt door het animatieteam. Ook wordt het programma vaak gemaakt door de vakantieparken zelf. Een bijzondere uitkomst omdat er veel creativiteit voor nodig is.


 De populairste activiteiten op de vakantieparken zijn knutselen, sport & spel en meeleeftheater. Ook dit is een bijzondere uitkomst, omdat veel vakantieparken ook kiezen voor de doelgroep senioren. Activiteiten voor senioren zijn een stuk minder populair onder de respondenten.


Toekomst
Bijna alle respondenten denken dat animatie & entertainment belangrijker worden in de toekomst (87%). Het is dus waarschijnlijk dat meer vakantieparken een animatieteam in zullen gaan zetten voor de gasten. Daarbij zou ook aan de doelgroep senioren gedacht mogen worden. Dit is namelijk een groeimarkt waarin nog veel winst te behalen valt op gebied van animatie en entertainment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hieronder je reactie!