maandag 27 september 2010

Receptiemedewerkers mede verantwoordelijk voor populair animatieteam

Op uw vakantiepark is de receptie het eerste aanspreekpunt voor uw gasten. Voor het aanmelden, voor klachten en vragen, maar ook op gebied van het animatieteam. Want uw receptiemedewerkers kunnen helpen bij de promotie van het animatieprogramma. Lees hieronder hoe.

Wisseldag is promotiedag 
Hoewel de wisseldag op uw park waarschijnlijk erg druk is, is dit toch de beste dag om het animatieprogramma onder de aandacht te brengen. Laat uw receptiemedewerkers samen met het animatieteam een activiteit organiseren, bijvoorbeeld een welkomsfeest of een leuke activiteit voor de receptie. Zo werkt het animatieteam samen met de receptiemedewerkers wat de band direct versterkt.

Programma promoten 
De medewerkers van de receptie zullen een informatiepakketje hebben voor nieuwe gasten. Dit kan een map zijn, of een boekje waar alle informatie over het park in staat. Het is een goed idee om het animatieprogramma los aan de gasten mee te geven en er iets over te vertellen. Laat de mensen van de receptie vertellen over de hoogtepunten van die week, bijvoorbeeld het kampvuur of de musical. Zo hoeven gasten het programma niet meer zelf te ontdekken en wordt de drempel naar het animatieteam een stuk kleiner.

Laat de receptiemedewerkers kijken 
Uw medewerkers van de receptie hebben vaak geen idee wat de taken zijn van het animatieteam. Daarom kunt u ze best eens vragen om te komen kijken bij een activiteit van het team. De receptiemedewerker krijgt op die manier een betere band met het animatieteam en kan kennismaken met de werkzaamheden van het team. Zo kunnen ze uit eigen ervaring vertellen aan uw gasten wat het animatieprogramma inhoudt.

Als uw receptiemedewerkers enthousiast zijn over de werkzaamheden van het animatieteam, zult u zien dat ook de gasten direct enthousiaster zijn. Receptiemedewerkers zijn namelijk goede referenties voor gasten omdat ze het eerste aanspreekpunt zijn. Veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hieronder je reactie!