zaterdag 4 september 2010

Succesvol het bos in!

Levend stratego, vlaggenroof of een Zweeds loopspel. Fantastische spelen in een animatieprogramma. Je kunt het op een open locatie spelen, maar in het bos is het natuurlijk veel spannender! Lees nu hoe je een bosspel opzet en waar je aan moet denken.

Tellen...
Het bosspel staat meestal 's avonds op het animatieprogramma. Dat is spannend voor de kinderen, maar ook zeker voor hun ouders. Omdat je in geen geval kinderen wilt 'kwijt raken' in het bos, is het goed om van tevoren te tellen met hoeveel deelnemers je het bos in gaat. Aan het einde van het spel tel je opnieuw alle deelnemers en kun je met een gerust hart naar huis.

Aandachtspunten
Let op de volgende dingen voordat je het bos in gaat:
- Check bij de parkbeheerder of je het bos in mag. Sommige bossen vallen onder natuurreservaten. Daar mag je na zonsondergang dus niet komen.
- Geef grenzen aan in het bos met bijvoorbeeld pionnen of afzetlint.
- De kinderen kunnen het beste dichte schoenen aan tijdens het bosspel.
    Verzamelen!
    In het bos kies je een centrale post. Zorg ervoor dat er ook altijd iemand van het animatieteam aanwezig is op die centrale plek. Hier kunnen kinderen met vragen zich melden, maar ook als er iets gebeurt is. Op deze plaats leg je je spel uit. Spreek een start- en eindsignaal af met de deelnemers zodat je op de centrale post kunt verzamelen als je een nieuw spel begint of als je een spel eindigt. Neem voor de zekerheid een EHBO-koffer mee naar het bos.

    Moedig ze aan
    Kinderen zijn vaak super fanatiek in het bos. Ze willen samen met hun team het spel winnen. Moedig daarom alle teams aan! Je zult zien dat ze het spel dan nóg spannender vinden... Veel plezier in het bos!

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Schrijf hieronder je reactie!