donderdag 2 september 2010

Omgaan met jongeren op vakantie

Jongeren in de leeftijd van 12 t/m 15 mogen vaak nog niet alleen op vakantie. Ze hangen graag rond in groepjes en vinden de activiteiten die jij doet stom...
Of toch niet?

Hangen...
Jongeren op vakantieparken hebben graag een hangplek, een plek waar ze zich lekker voelen en waar ze samen kunnen lachen en praten. Ze zoeken elkaar op en zijn vaak met een grote groep. Soms veroorzaken ze overlast voor de andere gasten op het park. Jongeren zijn vaak minder lastig dan je denkt. Ontdek hoe je deze doelgroep actiever krijgt!

Activiteiten organiseren
Jongeren zullen vaak zeggen dat er alleen activiteiten worden georganiseerd voor de kleintjes. Luister daarom goed naar de jeugd en vraag wat zij willen. Je kunt samen met je begeleider het programma misschien wel aanpassen. Als een groepje 's middags enthousiast reageert, ga er dan niet automatisch vanuit dat ze 's avonds komen opdagen tijdens de activiteit. Jongeren gaan hun eigen gang, je kunt dus niet altijd op ze rekenen. Organiseer dan gewoon iets leuks voor de jongere kinderen op het park. Bij activiteiten voor de jeugd kun je denken aan een filmmarathon, een spooktocht, de tocht der liefde, pimp my bike of de lama's.

Regels en interesse
Jongeren houden van uittesten. Kijken hoe ver ze kunnen gaan. Het is daarom belangrijk dat je betrokken bent bij de doelgroep. Wees daarnaast duidelijk met je regels. Jij bent de spelleider, dus neem die leiding ook. Jij bepaalt wat er gebeurt. Als je duidelijk bent in je communicatie en echt geïnteresseerd bent in de wereld van de jongere, zul je zien dat je deze doelgroep snel voor je gewonnen hebt. Je kunt ze dan ook een keer vragen als vrijwilliger bij activiteiten zoals een spooktocht of musical.

Luister naar de jongeren en doe er iets mee. Je zult zien dat jongeren het waarderen dat er naar ze geluisterd wordt. Zet een gewenste activiteit op en maak er een gezellige middag of avond van. Zo bezorg je jezelf een leuke werktijd en de jeugd een leuke vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hieronder je reactie!