zondag 29 mei 2011

Animatiewerk: welke ruimte voor welke activiteit?

Tijdens het animatiewerk op de camping heb je te maken met verschillende activiteiten. Ook met verschillende ruimtes. Maar welke ruimte gebruik je nou voor welke activiteit? Hieronder lees je daar meer over, zodat je nooit meer hoeft te twijfelen!

De kleine ruimte

Onder kleine ruimtes verstaan we de ruimte zo groot als een huiskamer, een klaslokaal of een kleedkamer. De beperkingen van deze ruimtes zijn gelijk ook de pluspunten. Doordat je in deze ruimtes niet kunt rennen en springen, zul je activiteiten moeten uitkiezen die horen bij een gezellige sfeer. Als animatieteam kun je een leuke sfeer neerzetten in deze ruimtes door deze leuk aan te kleden (bijv. met crêpepapier, grote doeken of gekleurde lampen).
Mogelijkheden voor animatie in deze ruimte:
- Kringspelen (wie ben ik, moordenaartje, de verboden letter)
- Groepsspelen (twister, pictionary, galgje)
- Creativiteit (knutselen)
- Tafelspelen/gezelschapsspelen (bordspelletjes, kaartspelen)

De grote ruimte

Een grote ruimte kan bijvoorbeeld een animatiezaal zijn, een kantine of een grote tent. De ruimten zijn niet ingericht voor ‘wilde’ spellen. Ook bij deze ruimtes is het weer erg belangrijk om direct iets te doen aan de aankleding zodat het sfeer gaat uitstralen. Het animatieteam kan hier bijvoorbeeld de volgende activiteiten doen:
- Verzamelpunt (begin of einde van een tocht/groot spel)
- 6 kamp (groepen gaan van spel 1 naar spel 2 etc.)
- Minidisco (denk aan decor!)
- Avondspelen/shows (musical, recordshow, bingo)

Buiten
Als het lekker weer is, kun je als animatieteam het beste naar buiten gaan. Je wordt dan eerder gezien, maar het biedt ook veel mogelijkheden. Je kunt je hier lekker uitleven, wilde spellen mogen en je kunt hier bijna alle spellen doen. Hou het wel overzichtelijk als je bijvoorbeeld naar het bos gaat. Op het strand mogen kinderen absoluut niet in het water en op een grasveld moet je een veld uitzetten. Activiteiten die je buiten kunt doen:
- Tochten (spooktocht, puzzeltocht, coördinatentocht)
- Bosspelen (vlag veroveren, zweeds loopspel, vossenjacht)
- Strandspelen (voetbal, volleybal, zandkastelen bouwen)
- Sport & spel (levend kwartet, touwtrekken, tikketje)

Denk dus altijd goed na wat voor soort activiteit je gaat uitvoeren en welke locatie daar het beste bij past. Ga niet binnen zitten als je gaat sporten en ga niet naar buiten als je een gezellige knusse sfeer wilt neerzetten. Zo heb je altijd een ruimte die past bij de activiteiten van het animatieprogramma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hieronder je reactie!