woensdag 2 maart 2011

Slecht weer op de camping? Gezellig!

Als entertainer maak je ook dagen mee op de camping die je misschien liever over zou slaan. Regen, onweer of zelfs hagel. Je goed voorbereide puzzeltocht kan dan dus niet doorgaan… Wat nu? Geen nood! Je kunt namelijk een fantastische activiteit neerzetten mét slecht weer! Houd altijd rekening met slecht weer. Bedenk een alternatieve activiteit voor binnen die je altijd tevoorschijn kunt toveren wanneer je onverwacht niet naar buiten kunt.

Wanneer is het te slecht weer voor een buitenactiviteit?

Verander de activiteit die op je programma staat wanneer het slecht weer wordt en je buiten geen plezier meer hebt. Bijvoorbeeld bij de volgende weersomstandigheden:
- Onweer
- Harde regen/hagel
- Bij gladheid (winter)
- Als het hard stormt

Beoordeel niet een of twee uur van te voren of een activiteit niet doorgaan, maar pas vlak voor aanvang. Zeker omdat in Nederland op korte termijn iets kan veranderen qua weer.

Wat gaan we nu doen?
Zorg altijd dat je een vervangende slecht-weer activiteit, iets dat je binnen kunt doen. Laat teleurgestelde deelnemers niet naar huis/hun tent gaan, maar zorg er altijd voor dat ze het toch naar hun zin hebben. Ze hebben namelijk hun leuke uitjes opzij gezet, om gezellig op de camping iets leuks te doen! Hieronder een paar voorbeelden van activiteiten die je altijd binnen kunt doen:
- Bordspelen (Ganzenbord, Kolonisten van catan, Mens-erger-je-niet etc.)
- Kaarten
- Darten
- Pokeren
- Twister
- Hints en Pictionary
- Knutselen
- Disco
- etc.

Tip: Heb je een activiteit afgelast doordat er onweer is? Zet de muziek lekker hard aan, zodat de kinderen de onweer niet zo hard meer horen en dus niet bang zijn binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hieronder je reactie!