maandag 13 december 2010

Animatie tijdens de feestdagen...

De feestdagen kunnen natuurlijk ook op vakantieparken niet onopgemerkt voorbijgaan. Het is dan ook leuk om hier aandacht aan te besteden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende feestdagen: Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, Pasen of Koninginnendag! Maar wat komt er allemaal kijken bij zo’n feestdag?

Voorbereiding
Een paar dagen voor de feestdag is het leuk om al te beginnen met de voorbereidingen. Geef de kinderen en overige gasten een paar dagen van tevoren een voorproefje, bijvoorbeeld door middel van een kerstkransje met het programma voor de kerstweek. Of ga als koningin het park over om de mensen uit te nodigen voor je ‘verjaardag’. Dit laat de mensen alvast in de sfeer te komen en je hebt gelijk een extra promotiemoment.

Maak het mooi!
Maak je feestdag zichtbaar in de animatieruimte en op het park. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld decorstukken te maken, of een knutsel samen met de kinderen te wijden aan het thema. Het is leuk om groot te denken. Maak bijvoorbeeld een reuze-kerstboom en schilder deze samen met de kinderen. Of maak paaseieren  of kerstballen van ballonnen met papier maché. Dit kun je op veel verschillende manieren doen, wees creatief en denk niet direct ‘dat kan niet’. Werk je idee goed uit en maak er iets moois van!

Activiteiten in thema
De activiteiten tijdens de feestdag staan natuurlijk geheel in het thema van het feest. Met Pasen verzin je iets met eieren, met Koninginnedag kun je koekhappen of een rommelmarkt organiseren.
Kijk eens op internet naar typische feestdag activiteiten, maak er iets creatiefs van en zet een activiteit neer die past bij het thema.

Feestelijke afsluiting
Sluit de themadag groots af. Je kunt vast een  spetterend feest verzinnen waarbij iedereen welkom is! Gedurende de dag heb je hier natuurlijk langzaam naartoe gewerkt. Een quiz, musical, hoog bezoek, karaoke of disco zijn voorbeelden van grote knallers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hieronder je reactie!