vrijdag 20 augustus 2010

Knutselen is een feest!

Kinderen houden van knutselen. Vandaar ook dat deze activiteit bij veel vakantieparken erg belangrijk is binnen het animatiewerk. Op veel campings of bungalowparken start de dag met een uurtje knutselen rond 10 uur. Hieronder een aantal tips voor een leuke activiteit!

Start met muziek
Om zoveel mogelijk kids naar de activiteit te trekken kun je beginnen met een promotieronde of muziek. Laat je buiten zien en zet de muziek lekker hard aan zodat de gasten weten dat er iets aan de hand is. Doe een warming-up dansje met de kids en maak ze lekker wakker.

Begin van de activiteit

Een goede introductie bespaart je veel werk. Maak altijd een leuk voorbeeld van je knutsel. Maak de kids daarna enthousiast voor je knutsel en de overige activiteiten van het animatieteam. Bij de uitleg van de knutsel stel je jezelf (en je collega) eerst voor. Daarna leg je je knutselwerkje in stappen uit. Vraag aan het einde of de kinderen nog vragen hebben. Als ze beginnen met knutselen is het leuk om een achtergrondmuziekje op te zetten.

Glitters en gekke materialen…

Kinderen werken het liefst met knutselmaterialen die ze vaak thuis niet hebben zoals glitters, grote vellen papier, vliegerpapier, bijzondere kleuren verf etc. Hoe gekker hoe beter! Zorg daarnaast altijd voor ‘basismaterialen’ zoals scharen, lijm, kleurpotloden, gekleurd A4 papier, nietmachines en plakband.

Gezellig kleuren

Zijn de kinderen klaar met hun knutselwerkje maar willen ze nog niet naar huis?
Je kunt ze dan altijd een kleurplaat aanbieden die je later bijvoorbeeld ophangt in de animatiezaal.

Maak er een leuke ochtend van!

Een aantal websites met knutselvoorbeelden:
Kleurplaten
Knutselideeen
Knutseltips 

Meer informatie over animatieteams vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hieronder je reactie!